Медведчука та Козака підозрюють у зраді. Тепер офіційно

Генеральний прокурор України Ірина Венедиктова підписала офіційні повідомлення про підозри двом депутатам Ради — Тарасу Козаку та Віктору Медведчуку. Однак місцезнаходження останнього поки невідомо.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Ірини Венедиктової в Facebook.

Як сказано в повідомленні, народних депутатів підозрюють у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму. Крім того, генпрокурор дала оцінку діяльності Віктора Медведчука як парламентера і медіамагната.

«Інформую суспільство про те, що сьогодні я поставила свій підпис на повідомленнях про підозру двом народним депутатам українського Парламенту – М і К. Ми з колегами із правоохоронних органів провели масу слідчих дій, отримали багато експертних висновків, в ході досудового розслідування допитали цінних свідків. Робота велась ефективно, ми робили все можливе, щоб інформація залишалась у вакуумі.

За результатами вивчення зібраних матеріалів справи, я дійшла висновку про необхідність взяти на себе відповідальність повідомити цим «парламентарям» про підозру. Вважаю, що слідство і прокурори на сьогодні отримали достатньо підстав для зміни їх статусу із свідків на підозрюваних.

Отже, народні депутати М і К підозрюються в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в українському Криму», — йдеться в повідомленні.

Ірина Венедиктова також зазначила, що місцезнаходження нардепа Медведчука не встановлено, СБУ усіма силами намагається його встановити і вручити підозрюваному відповідний його новому статусу документ.

З усіх слідчих заходів генпрокурор зробила кілька висновків і для себе:

«1. Вважати Крим частиною іншої держави — не можна.
2. Сприяти і безпосередньо брати участь в передачі цінних документів, що стосуються українських надр, грошовий еквівалент ресурсів яких становить 38 млрд грн — не можна.
3. Ставати правонаступником української власності, що по праву належить громадянам України — не можна.
4. Розкривати відомості, що містять держтаємницю — не можна.

5. Створювати армію інформаційних клоунів і ляльководити ними у власних антиукраїнських інтересах — не можна», — підсумувала Венедиктова.

Як повідомляв Харків Times, в середині лютого СБУ оголосила про підозру в зраді Анатолію Шарію.