Харків’янин отримав в оренду три сотки землі, а потім сам взяв ще дев’ять

За самозахоплення землі на Холодній Горі під гаражні бокси харків’янину загрожує великий штраф або півроку за гратами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Новобаварська окружна прокуратура. Харкова затвердила та скерувала до Ленінського районного суду Харкова обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в листопаді 2018-го харків’янин отримав в оренду нежитлове приміщення автомийки та земельну ділянку, яка знаходиться на вулиці Холодногірській. Площа зазначеної ділянки, на якій розташована автомийка, становить близько 0,03 га.

Не маючи законних підстав, чоловік зайняв ще й прилеглу до мийки земельну ділянку площею 0,09 га та побудував на ній гаражні бокси. Знову ж незаконно.

Згадана ділянка перебуває у комунальній власності та належить територіальній громаді Харкова. Загальна сума завданих збитків становить майже 200 тис. грн.

За санкцією інкримінованої статті заповзятливому харків’янину загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в квітні прокуратура вимагає повернути Харкову 9 га землі в Немишлянському районі.