Айна Тимчук розпорядилася виділити землю бабусі свого чоловіка

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації розпорядилася розробити проект землевідведення на території Старосалтівськоїо селищної ради Чугуївського району. І все б нічого, але є два нюанси: земля перебуває в запасі водного фонду, а виділити її Айна Леонідівна має намір члену своєї сім’ї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення депутата міськради Ігоря Черняка в Facebook.

«Голова ХОДА своїм розпорядженням виділяє землю на Старому Салтові… бабусі свого чоловіка. Земля запасу водного фонду. Тобто — прямо на березі. Цільове призначення — для сінокосу (!!!)

Туї вони вже садили. Тепер будуть косити», — написав Ігор Черняк.

Як випливає з розпорядження № 282 Харківської облдержадміністрації, підписаного особисто губернатором, громадянці К.Т. Петровій дається дозвіл на розробку проекту землевідведення, який вона має реалізувати протягом місяця. Тобто до 27 травня 2021 року звернутися до організації, яка має відповідну ліцензію та може такий проект створити, а потім передати цей проект на затвердження … в ту саму обладміністрацію.

У документі також сказано, що орієнтовна площа ділянки — 0, 0700 га і що призначена вона виключно для сінокосу. Чому для сінокосу громадянці Петровій знадобилася саме ділянка на березі водосховища і як до всього цього заходу ставиться Старосалтівська громада, в документі не сказано.

Як повідомляв Харків Times, голова Харківської обласної держадміністрації Айна Тимчук не має власного житла і автомобіля, при цьому зберігає готівкою близько мільйона гривень.