Війна в Україні: дев’ять порушень, втрат немає

За минулу добу, 8 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Поблизу населеного пункту Південне ворог відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями артилерійських установок 122-го калібру та мінометів 120-го калібру.

Збройні формування Російської Федерації двічі здійснили обстріл з мінометів 82-го калібру та стрілецької зброї в районі Авдіївки і один раз — біля Опитного.

Неподалік від селища Новгородське російські окупанти обстріляли позиції наших захисників з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем, а у селища Золоте-4 — зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Мар’їнки противник двічі відкривав вогонь з протитанкових гармат калібру 100 мм і автоматичних станкових гранатометів. До того ж російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру міста.

Втрат серед наших захисників і цивільного населення немає.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

За станом на 7:00 9 травня порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 7 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.