СБУ блокувала нелегальні пасажирські перевезення між Україною та ОРДЛО

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України блокувала трафік нелегальних пасажирських перевезень між ОРДЛО та Харківською й Дніпропетровською областями. Згідно з оперативною інформацією, частину грошей від «бізнесу» перевізники платили до «бюджету» незаконних збройних формувань.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ.

Пасажирів перевозили через територію Російської Федерації та тимчасово непідконтрольні Україні ділянки кордону з РФ. Організатором перевезень вважають мешканця Макіївки Донецької області, який використовував два власних мікроавтобуси. Щомісяця здійснювалися до п’яти рейсів.

Транспортні засоби учасників цієї схеми виявили в пункті пропуску «Гоптівка». Один з підозрюваних затриманий правоохоронцями та вже повідомлений про підозру на свою адресу.

За даним фактом ведеться кримінальне провадження за ст. 258-3 КК (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації). Досудове розслідування триває.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, у квітні контррозвідка СБУ в Харківській області заблокувала канал поставки до країни-агресора комплектуючих до військової техніки. Товари потрапляли до РФ під виглядом мирної продукції.