Війна в Україні: 12 порушень, двоїх поранено

За минулу добу, 5 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центру Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Поблизу Водяного окупанти п’ять разів відкривали вогонь з артилерійських установок 152-го і 122-го калібрів, мінометів 120-го і 82-го калібрів і гранатометів різних систем.

З мінометів 120-го калібру й артилерійських установок 122-го калібру російські окупанти вчинили обстріл біля населеного пункту Південне.

Недалеко від селища Новоолександрівка противник вів вогонь з мінометів 82-го калібру, а біля Новозванівки — ще й з протитанкових ракетних комплексів і станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Майорська ворог двічі відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Недалеко від Новотошківського російські загарбники двічі застосовували у бік позицій наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Двічі відмічені обстріли зі стрілецької зброї в районі Новомихайлівки та Кам’янки.

Поблизу Причепилівки окупанти двічі відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Біля населених пунктів Піски та Гнутове ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів, два українських захисника отримали поранення. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників — задовільний.

На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь.

Про дії збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7:00 ранку 6 травня зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. У населеного пункту Новгородське ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру і отримав вогонь у відповідь.

Як повідомляв Харків Times, 4 травня в районі проведення операції Об’єднаних сил, збройні формування Російської Федерації шість разів порушили режим припинення вогню.