У Харкові придумали, як змусити лихачів знижувати швидкість на площі Свободи

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові на площі Свободи планують встановити знімні клумби з деревами. На думку влади, реалізація цього проекту дозволить вирішити кілька міських проблем.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Про такі плани сьогодні, 5 травня, на робочій нараді повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, таке рішення було прийнято, щоб перешкодити вільному руху авто по площі, убезпечити водіїв та пішоходів і озеленити центральну частину міста.

«Водії машин, в тому числі іноземці, на величезній швидкості їздять по центральній частині площі Свободи. Це небезпечно, і, крім того, залишаються сліди, які практично неможливо змити. Харків’яни обурені цією поведінкою, і ми неодноразово зверталися з цього приводу в поліцію. Я особисто телефонував правоохоронним органам. Патрульна поліція складає адміністративні протоколи, але це не дає очікуваного результату. Тому мною було прийнято рішення встановити спеціальні клумби», – повідомив Ігор Терехов.

Він зазначив, що рослини дадуть тінь у спекотну погоду. До того ж клумби зроблять переносними, щоб їх можна було легко прибирати на час міських заходів.

Як повідомляв Харків Times, 1 травня на площі Свободи близько 40 підприємств взяли участь у виставці «Харків – місто людей праці».