Тендер на ремонт тротуарів по вулиці Академіка Павлова вартістю 2 млн грн опротестовують в суді

Фото: Фокус

Прокуратура вимагає визнати недійсними договори про закупівлю робіт з ремонту внутрішньоквартальних доріг і тротуарів по вулиці Академіка Павлова загальною вартістю близько 2 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Тендер на проведення ремонтних робіт замовив Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради. Однак всупереч положенням законодавства про державні закупівлі, зробив поділ предмета закупівлі. До такого висновку прийшли слідчі, вивчивши інформацію офіційного порталу державних закупівель “Прозорро».

На думку слідства, замовник “навмисне розділив предмет закупівлі з метою подальшого укладення договорів на виконання робіт з фірмою, яка за рішенням Антимонопольного комітету України не мала права приймати участь в тендерах”.

У прокуратурі вважають, що департамент зобов’язаний був відхилити тендерну пропозицію зазначеного підприємства або відмовити в участі в переговорній процедурі. Проте 13 лютого минулого року за результатами тендеру було укладено перший договір на суму майже 950 000 гривень та 19 березня – другий договір на ту ж суму. Ці дії, на думку слідства, свідчать про те, що замовник був зацікавлений у перемозі конкретної фірми.

У квітні цього року Господарський суд Харківської області порушив провадження у даній справі.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю робіт з ремонту автомобільної дороги вартістю більше 138 млн грн. Фірма, яка виграла тендер на ремонт цієї дороги, не має на нього ні сил, ні коштів.