Цей квітень Харківської області був найхолоднішим за останні 17 років

Фото: Харків Times

Середньомісячна температура минулого місяця склала +8,3°С. Нічого подібного в останні 17 років не бачили. Але в 2003-му було холодніше — +6,2°С.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського регіонального центру з гідрометеорології.

Головною особливістю минулого квітня стало те, що він виявився найхолоднішим за останні 17 років. Середня температура склала +8,3° (при нормі +9,7°). Холоднішим квітень був тільки у 2003 році із середньомісячним показником +6,2°.

Часто спостерігалися заморозки як на поверхні грунту, так і у повітрі. Мінімальна температура зафіксована 5 квітня: -3,9°С, максимальна — 30 квітня: +21,4°.

Третя декада місяця була досить вітряною та нестійкою з поривами вітру до 21 м/с (23 квітня), які були помічені під час грози.

В цілому за місяць спостерігалося 2 дня з грозами та 5 днів — з туманами.

Випало 42 мм опадів, що приблизно на 30% більше норми. По місту вони розподілилися нерівномірно. В окремі дні спостерігалося випадання сніжної крупи. Більше вологи отримала північно-західна частина міста.

Щоправда, сніг, якщо й зривався іноді, то ніколи не лежав: наявності хоча б найтоншого снігового покриву метеорологи не зафіксували.

Атмосферний тиск протягом місяця коливався в межах норми. На карті представлені значення середньомісячної температури та кількості опадів по метеостанціях області.

Фото: facebook.com/kharkivmeteo