У Харкові проходить парад тролейбусів (фото)

Фото: Харків Times

1 травня в Харкові проводять парад тролейбусів. Захід присвяченіо 82-й річниці пуску першої тролейбусної лінії в місті.

Тролейбуси проїдуть від вулиці Університетської по вулиці Сумській до парку імені Горького, повідомляє кореспондент Харків Times з місця події. У цих машинах можуть безкоштовно проїхати всі бажаючі.

Приблизно о 10:00 на лінію почали виводити тролейбуси. У параді взяли участь різні моделі рухомого складу. Але по-справжньому ретро виявився лише один – ремонтний.

У більш сучасних машин на табло над кабіною водія “пробігала” напис: “Харківському тролейбусу – 82 роки”. Всього на лінію вивели п’ять тролейбусів, включаючи ремонтний.

На точці “збірки” на вулиці Університетській зібралося досить багато народу, багато харків’ян прийшли разом з дітьми. Водії тролейбусів охоче відповідали на питання харків’ян, а самих маленьких навіть пускали за кермо.

Також на зупинці на вулиці Університетська, звідки стартував парад, влаштували невелику виставку моделей тролейбусів.

Фото: Харків Times

Об 11:30 на площі Свободи, в районі виходу зі ст. м. «Держпром» рохпочнеться виставка тролейбусів. Відвідувачі зможуть побачити різні моделі рухомого складу, ознайомитися з макетами тролейбусів, які раніше експлуатувалися в Харкові, з історичними та сучасними світлинами. Представники тролейбусних депо також дадуть відповіді на запитання про історію транспорту і проконсультують з питань працевлаштування.

Довідка: Перша тролейбусна лінія була відкрита в Харкові 1 травня 1939 року. 5 травня транспорт почав курсувати по першому маршруту: від пл. Чекістів (нині – вул. Університетська) по Спартаківський провулку та вул. Сумської до Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Восени 1939 року тролейбуси почали їздити до Південного вокзалу.

Як повідомляв Харків Times, 1 травня в Харкові відбудеться парад і виставка тролейбусів, присвячені 82-й річниці пуску першої тролейбусної лінії.