Поліцейські затримали шахрая, який виманив у пенсіонерки 25 000 гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

75-річна мешканка Харкова стала жертвою поширеної шахрайської схеми, коли невідомі по телефону повідомляють про родича, що нібито потрапив у біду, та пропонують за гроші “вирішити питання”. Харківська пенсіонерка віддала одному з таких шахраїв майже 25 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

З невідомого номера жінці подзвонили близько 4-ї ранку 27 квітня. За словами потерпілої, незнайомий чоловік розповів, що її дочка знаходиться в поліції за скоєння ДТП. Щоб її не залучали до кримінальної відповідальності, необхідні гроші. Захоплена зненацька харків’янка віддала шахраєві майже 25 тис гривень. А коли заспокоїлася, зрозуміла, що її обдурили і звернулася за допомогою до поліції.

Оперативники встановили особу шахрая. Ним виявився 24-річний харків’янин, причетний до скоєння кількох аналогічних злочинів. Зловмисника затримали. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 КК (шахрайство). Покарання за цією статтею передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Поліцейські перевіряють причетність чоловіка і його можливих спільників до скоєння аналогічних злочинів на території Харкова та області. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, мешканка Вовчанська віддала телефонному шахраю 200 тисяч гривень.