24-річному харків’янину загрожує тюремне ув’язнення за домашнє насильство

Фото: terminovo.te.ua

У Харкові 24-річний місцевий житель, який раніше притягувався до адміністративної відповідальності за домашнє насильство, може потрапити до в’язниці за ці правопорушення. Оскільки він проігнорував всі виписані на нього протоколи та продовжив бити свою бабусю, слідчі відкрили на тирана кримінальне провадження.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За інформацією слідства, чоловік разом з родичами проживає в Київському районі Харкова. Він не може встояти перед чаркою горілки. Крім цього у чоловіка є ще одна залежність – він постійно знущається над своєю 75-річною бабусею: б’є, обзиває матом і загрожує фізичною розправою.

З березня цього року щодо тирана поліцейські склали 4 протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 173-2 КУпАП (вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового забороненого приписи або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування). Чоловікові неодноразово виносився терміновий заборонний припис, який він постійно порушував.

26 квітня слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 126-1 КК (домашнє насильство). 29 квітня харків’янину повідомили про підозру у вчиненні злочину. Йому загрожує до двох років в’язниці.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області 50-річного чоловіка, який знущався над своєю матір’ю, засудили до 1 року і 2 місяців позбавлення волі.