СБУ закликає харків’ян до особливої пильності

Фото: Харків Times

Служба безпеки України закликає всіх українців «бути особливо пильними у питаннях особистої та громадської безпеки» під час Великодніх та травневих свят.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

«Адже щороку у цей період традиційно  посилюється російська пропаганда, інформаційні вкиди та фейки, зростає вірогідність диверсій, щоб дестабілізувати ситуацію в нашій країні», – нагадали в СБУ.

Правоохоронці запевняють, що «як завжди, системно протидіють цим проявам», але підкреслюють, що «у такий період необхідні пильність і свідоме ставлення до безпеки з боку кожного громадянина» і нагадують номер телефону гарячої лінії СБУ області: (057) 700-34- 50.

Дзвонити на гарячу лінію рекомендується у разі, якщо ви:

  • маєте інформацію про наміри здійснення терористичної, диверсійної діяльності або інших протиправних дій;
  • помітили підозрілих осіб, які виявляють підвищений інтерес до військових об’єктів, будівель органів державної влади, об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей;
  • побачили підозрілі транспортні засоби чи безпілотні літальні апарати поблизу стратегічних об’єктів;
  • виявили підозрілі предмети чи засоби ураження у громадських місцях.

СБУ підкреслює, що інформація, отримана через телефон довіри, є конфіденційною та буде ретельно перевірена, й бажає громадянам «гарного відпочинку і безпечних вихідних».

Як повідомляв Харків Times, 14 квітня, СБУ почала багатоетапні антитерористичні навчання у Харкові і області. Тренування триватимуть до кінця травня по всій території регіону, але особливу увагу приділять прикордонним районам.