Харківські велосипедисти вибороли «срібло» на чемпіонаті України

Фото: Официальная страница Федерации Велосипедистов Харьковской области на Facebook

Відкритий командний чемпіонат України з велоспорту на шосе в багатоденній гонці серед чоловіків, жінок, юніорів та юніорок відбувся в місті Жовква Львівської області. Харків’яни завоювали дві срібні нагороди в юніорській категорії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Переможці та призери визначалися за підсумками чотирьох етапів — однієї індивідуальної та трьох групових гонок. На кожному етапі в залікові очки потрапляли по 20 кращих спортсменів. Їх результати підсумовувалися та йшли у загальний залік команд, за які вони виступали.

Харків’яни, незважаючи на сильну конкуренцію, завоювали дві срібні нагороди в юніорській категорії. Серед юніорок командне “срібло” здобули Аріна Коротева, Анастасія Івко, Валентина Кармазіна та Лідія Малицька. Спільними зусиллями вони заробили 199 очок на чотирьох етапах.

Перемогу тут здобула об’єднана збірна, за яку виступали юніорки з Миколаївської, Донецької та Житомирської областей (442 бали). Третє місце посіла команда Хмельницької області (192 очка).

Валентин Кабашний показав другий підсумковий результат серед юніорів у складі об’єднаної команди “МІКС-2” разом зі спортсменами з Вінницької області (220 очок). При цьому Кабашний взяв найактивнішу участь у наборі залікових очок для команди, заїхавши на всіх чотирьох етапах в ТОП-10.

Перемогла ще одна об’єднана юніорська збірна “МІКС-1”, ​​в активі якої було на 37 балів більше. Третє місце посіла польська команда Lubartov (173 очка).

Ще двоє харків’ян — Аліна Богдан і Станіслав Заєленчіц — виступали у складі об’єднаних команд серед еліти, але на п’єдестал не потрапили, посівши восьме й одинадцяте командні місця відповідно.

Як повідомляв Харків Times, харків’янка перемогла на міжнародних змаганнях з велоспорту в Туреччині.