У Харкові чиновниця брала данину з ринкових торговців

Завідуюча одним з секторів адміністрації Слобідського району отримала від підприємця 7,5 тис. грн за торгівлю продуктами харчування без дозвільних документів. Тепер їй загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що завідувачка одним з секторів адміністрації Слобідського району Харківської міськради вимагала з підприємця регулярну винагороду за те, що вона закриє очі на його незаконну діяльність. Приватний підприємець продавав в роздріб продукти харчування, не маючи дозвільних документів.

Чиновниця “натякнула”, що може не виявити факт незаконної торгівлі за умови, що буде щомісяця отримувати від підприємця 2,5 тис. грн. Зрозумівши, що іншого виходу немає, підприємець надав необхідні кошти та робив так ще два рази.

А потім схема дала збій.

Сьогодні, 29 квітня в адміністрації Слобідського району Харкова, за місцем проживання чиновниці та в її авто проведені обшуки. Виявлено та вилучено близько 30 тис. грн і чорнові записи з прізвищами й ініціалами осіб, які могли також платити фігурантці за її послуги.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 368 КК (вимагання та одержання неправомірної вигоди за невиконання службових обов’язків). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно.

Як повідомляв Харків Times, в Змієві держвиконавиця попалася на хабарі за зняття арешту з квартири.