Світоліна програла Жиль Тайхман в Мадриді

Фото: Элина Свитолина (twitter.com/WTA)

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) програла стартовий матч основної сітки на турнірі WTA 1000 в Мадриді.
Українка, посіяна під четвертим номером, поступилася швейцарці Жиль Тайхман (№40 WTA) в неймовірному за інтригою матчі.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Sport.ua.

Початок першого сету вийшов дуже конкурентним. Тайхман впевнено почала, показавши, що вона готова до цього турніру дуже добре. Швейцарка до цієї зустрічі півтора місяця не грала через травму, тому це було навіть трохи несподівано.

Але в середині сету Жиль почала здавати, а Еліна почала дуже швидко набирати обертів. Українка майже не помилялася, намагалася грати активно, періодично навіть включаючи разючий бекхенд по лінії. Проти такого лома швейцарка відповіді не знайшла, та ще й сама помилялася у відповідальні моменти.

Другий сет мав стати продовженням побиття Тайхман, Еліна навіть виграла два перших гейми. Але раптово українка “посипалася”, втративши психологічну впевненість у своїх силах. Швейцарка натиснула і виграла п’ять геймів з шести. Тільки після цього Еліна почала чинити суперниці опір. У дев’ятому геймі був відіграний сетбол, а в десятому вона мала шанси зрівняти рахунок, але не реалізувала їх. Довелося відкласти вирішення цього питання до фінальної партії.

У третьому сеті все повернулося до того, з чого починалося. Світоліна продовжила домінувати, хоча в деяких геймах боротьба була запеклою.

Українка впоралася з емоціями і повела 5:1, але потім стався збій. Двічі Світоліной не вдавалося подати на матч, на прийомі вона мала чотири матчбола, але рахунок зрівнявся. Шосте очко вдалося взяти дуже легко, і в наступному геймі Еліна знову мала подвійний матчпоінт. Однак знову не використала його.

Матч завершився на тай-брейку, де швейцарка вже мала моральну перевагу, що і дозволило їй довести цю неймовірну за напруженням гру до перемоги.

Загальний рахунок у першому колі в Мадриді Еліна Світоліна (Україна) — Жиль Тайхман (Швейцарія) — 6: 2, 4: 6, 6: 7 (5)

Це була друга зустріч тенісисток, тепер рахунок рівний.

Як повідомляв Харків Times, перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) не змогла вийти у фінал грунтового турніру WTA 500 в Штутгарті. Почесна харків’янка поступилася першій ракетці світу, австралійці Ешлі Барті, з рахунком 6-4, 6-7 (5), 2-6.