До свят шляховики заасфальтували 16 км харківської Окружної (фото)

На Об’їзній дорозі навколо Харкова поклали 16 км вирівнюючого шару з асфальтобетону. Відфрезеровані 33,2 км старого покриття.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Станом на кінець квітня 2021 року на харківській окружній дорозі заасфальтовані 16 км дорожнього покриття в вирівнюючий шар. З них 14 км — на ділянці М-03 від селища Пісочин до Роганського житлового масиву, 2 км — на ділянці М-03-03 від Роганського житлового масиву до Безлюдівки.

Відфрезеровані 33,2 км старого покриття: 26 км — М-03 від Песочина до Роганського житлового масиву, 7,2 км — М-03-03 від Роганського житлового масиву до Безлюдівки.

У місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано по одній половині проїзної частини в реверсному режимі.

Зараз підрядники укладають вирівнюючий шар з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на трьох ділянках об’їзної. Біля Білгородської розв’язки почалося армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням георешітки, поблизу 17-го кладовища — армування шарів асфальтобетонного покриття з використанням композитної арматури. Тривають роботи з фрезерування.

Паралельно дорожники займаються розміткою швидкості та переходів, встановленням бортів, видаленням чагарникової порослі з узбіч.

Об’їзна дорога навколо Харкова складається з відрізків п’яти доріг загальною протяжністю 82 км. Всього дорожники планують за два роки капітально відремонтувати 58 кілометрів траси за маршрутом:

Пісочин – П’ятихатки – Рогань – Безлюдівка на трьох відрізках.

Перший — М-03 Київ – Харків – Довжанський км 472 + 045 – км 493 + 400 від селища Пісочин до Фельдман-Екопарку. Асфальтування та роботи по додатковим смугам руху. Підрядник — ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Другий — М-03 Київ – Харків – Довжанський км 493 + 900 – км 516 + 200, від Фельдман-Екопарку до Роганського житлового масиву. Фрезерування та розчищення узбіч від чагарників. Підрядник — ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Третій — під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» км 0 + 000 – км 13 + 688, від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка. Асфальтування та фрезерування. Працює підрядна організація ТОВ «Славдорстрой».

Як повідомляв Харків Times, ремонт Окружний дорожники почали в березні.