У харківській підземці шукали порушників маскового режиму (фото)

Фото: city.kharkov.ua

Сьогодні, 28 квітня, в метрополітені м. Харкова, на станції «Південний вокзал» перевірили, як пасажири дотримуються маскового режиму. Під час перевірки були виявлені кілька порушників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Перевіряли дотримання масочного режиму представили Держпродспоживслужби в Харківській області та Національної поліції. Такі перевірки в Харкові проводяться з початку пандемії, розповів лікар із загальної гігієни відділу санітарно-епідеміологічного нагляду Управління Державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у місті Харкові ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області Сергій Савченко, такі перевірки в місті проводяться з початку пандемії. Згідно зі ст. 44 Кодекса України про адміністративні правопорушення, мінімальний штраф для громадян, що не дотримуються санітарних норм, становить 170 грн, а максимальний – 255 грн.

«Хтось забув маску, хтось не вірить, у когось інша причина. Складаємо постанову про накладання штрафу, надсилаємо її порушнику, і він повинен сплатити задану суму у будь-якому відділені банку чи через «Приват 24». Якщо людина не згодна з постановою, направляємо дані у виконавчу службу», – повідомив Сергій Савченко.

За його словами, випадків, коли громадяни повторно порушували норми, не зафіксовано. Завдяки постійним перевіркам кількість правопорушень зменшилася.

Сергій Савченко зазначив, що представники Держпродспоживслужби у Харківській області проводять такі перевірки щотижня. Минулого тижня слідкували за дотриманням санітарних норм на станціях метро «Спортивна», «Південний вокзал» та «Майдан Конституції». Також перевіряють продовольчі магазини, салони краси та інші заклади. Крім наявності засобів індивідуального захисту, працівники слідкують за дотриманням соціальної дистанції у місцях загального користування.

«Згідно зі ст. 42 КУАП, мінімальний штраф для суб’єктів господарювання, що порушують санітарні норми, становить 102 грн, максимальний – 425 грн. Бувають випадки, що співробітники закладів працюють без рукавичок або носять захисну маску на підборідді. Робимо зауваження у магазинах, де немає позначок стосовно дотримання дистанції 1,5 м чи потрібно їх поновити», – повідомив Сергій Савченко.

Він зауважив, що минулого тижня було складено 17 протоколів про порушення санітарних норм у місцях загального користування.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 28 квітня виявили 133 767 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 818 – за минулу добу.

З початку року в Харківській області померли 1500 пацієнтів з COVID-19.