Харків’янину винесли вирок за умисне вбивство старенької сусідки і розбій

Фото: Udm-Info

Московський районний суд Харкова виніс вирок 24-річному місцевому жителю, якого звинувачували в умисному вбивстві літньої сусідки і розбої.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що 22 травня 2018 року обвинувачений і потерпіла випадково зустрілися в під’їзді будинку, в якому обидва проживали. Між ними почалася сварка, під час якої чоловік заштовхав сусідку в її квартиру, увійшов сам і закрив двері.

У квартирі, погрожуючи ножем жінці, він став вимагати, щоб та віддала йому гроші. Але пенсіонерка підняла крик і стала кликати на допомогу. Зловмисник, розуміючи, що на крики можуть прийти інші сусіди, став бити жінку ножем. Він завдав їй не менше 30 ударів, від чого потерпіла впала на підлогу і втратила свідомість. Після цього зловмисник оглянув квартиру, знайшов 5 тисяч гривень, забрав їх і втік з місця злочину.

Поранену ножем жінку госпіталізували в Інститут загальної та невідкладної хірургії ім. В.Т. Зайцева Національної академії медичних наук України. Через кілька днів від отриманих поранень вона померла.

За даними слідства, в момент скоєння злочину раніше судимий ніде не працював харків’янин був п’яний. Йому пред’явили звинувачення в умисному вбивстві і розбої (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України). На суді він свою провину не визнав, але наданих стороною обвинувачення доказів вистачило для винесення обвинувального вироку.

19 квітня Московський райсуд Харкова призначив чоловікові покарання у вигляді позбавлення волі на 14 років з конфіскацією всього належного йому майна.

Вирок суду поки не вступив в законну силу, оскільки ще не минув час подачі апеляції.

Як повідомляв Харків Times, в багатоповерхівці на Московському проспекті жінка вбила сусідку.