Пісочинський шляхопровід закриють на ремонт після Пасхи

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Міст на Окружній, що обрушився півтора роки тому і сяк-так був відремонтований, тепер вирішили полагодити капітально. Як мінімум, до серпня шляхопровід закриють і для водіїв, і для пішоходів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Служби автодоріг в Харківській області.

Початок ремонтних робіт, запланований на 26-27 квітня, перенесли на 3 травня. Це зроблено для того, щоб зменшити затори в святкові дні.

З понеділка, 3 травня, починаються роботи з капітального ремонту шляхопроводу розташованому на дорозі М-18-1 Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» км 0+518.

Роботи виконуватиме підрядна організація ТОВ «Харківмістдорбуд».

У зв’язку з роботами заборонено рух транспортних засобів усіх категорій.

У Службі автодоріг просять водіїв звертати увагу на нові дорожні знаки та неухильно дотримуватися правил дорожнього руху на вказаній ділянці автодороги М-18-1.

Крім цього, на шляхопроводі поблизу селища Жихор розташованому на дорозі М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта км 11+180 діє обмеження руху транспортних засобів вагою понад 10 т. (зараз виконується огляд споруди та оцінка експлуатаційного стану, після чого планується проведення аварійних робіт).

Щоб уникнути затримок в дорозі просять воспольоваться альтернативними маршрутами.

Інформацію про зняття заборони і відновлення руху автотранспорту в САД обіцяють надати пізніше. Орієнтовно відкрити рух через Пісочинський шляхопровід збираються в серпні 2021 року.

Наводимо схему об’їзду.

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, вранці 25 серпня 2019 року обрушилася одна сторона мосту від ринку «Лоск» у бік селища Пісочин.

Харківська Служба автомобільних доріг повідомила, що аварійне руйнування ригеля пролітноі опори на шляхопроводі, яке виникло в результаті зміщення пролітноі конструкції внаслідок динамічного удару перевантаженої фури. Укравтодор повідомив, що згідно з експертизою ХНАДУ, проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) “кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала”.

Рух по мосту на окружній відновили 22 грудня 2019 р. На шляхопроводі встановили обмеження руху транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 20 тонн.