На базі Салтівської котельні відкрили електростанцію (фото)

Фото: www.city.kharkov.ua

Когенераційна станція для виробництва електричної енергії розпочала роботу сьогодні, 27 квітня, на базі Салтівської котельні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Як розповіли в прес-службі з посиланням на секретаря міськради Ігоря Терехова, установка станції обійшлася майже в 5 млн євро. Проект був реалізований за підтримки Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Нова станція дозволить забезпечити електроенергією власні потреби котельні та підвищить ефективність використання газу на 30-40%, знизить собівартість теплової та електричної енергії, зменшить шкідливі викиди в атмосферу.

«Тепер Салтівська котельня працюватиме на своїй власній електроенергії. Ми розуміємо, що необхідно економити енергоресурси, а для цього треба виробляти електричну енергію самим. До нового опалювального сезону ми розраховуємо запустити когенерацію і на ТЕЦ-3, і ще на одній котельні, і загалом це дасть можливість стримувати зростання тарифів на тепло і гарячу воду», — сказав Ігор Терехов.

Крім того, до початку нового опалювального сезону ХТМ планують відремонтувати великі водогрійні котли, два з них — на Салтівській котельні.

Довідка. Салтівська котельня Московської філії КП «Харківські теплові мережі» — одна з найбільших водогрійних котелень в Європі. Це найпотужніша котельня в Україні, яка виробляє теплову енергію на потреби централізованого опалення та гарячого водопостачання в трьох районах міста: Московському, Немишлянському, Київському, а також вона повністю обслуговує Салтівку. Котельня здійснює подачу тепла в 1 022 житлових будинки, 34 дошкільних заклади, 36 шкіл, 52 об’єкти позашкільної освіти, 11 лікувальних установ і 420 інших об’єктів.

Як повідомляв Харків Times, на ТЕЦ-3, що входить до системи тепломереж Харкова, планується поетапне оновлення обладнання, яке дозволить відновити комбіноване виробництво теплової та електричної енергії, що повністю покриє витрати станції.