Будівельники почали монтувати залізобетонний каркас нового онкоцентру в Харкові (фото)

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові відновили будівництво комплексу комплексу «Обласний центр онкології». У третій декаді квітня тут почали монтаж залізобетонного каркаса будівлі лікувально-діагностичного корпусу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

За словами директора Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергія Жукова, на сьогодні на майданчик завезено понад 30% колон. Також завезено арматуру в повному обсязі, є опалубка.

“На цей об’єкт доставляють залізобетонні вироби від трьох виробників: Бориспільського заводу, Балівського та Харківського заводу «Еталон». Змонтовано баштовий кран, є два пересувні крани потужністю 50 та 25 тонн. Усе це потрібно, щоб почати процес зведення каркасу”, – повідомив чиновник .

Роботи на об’єкті проводяться згідно із затвердженим графіком, додав Жуков.

У 2021 році планується виготовлення та монтаж залізобетонного каркаса першої частини лікувально-діагностичного корпусу, влаштування зовнішніх та внутрішніх стін будівлі лікувально-діагностичного корпусу, монтаж віконних блоків; влаштування покрівлі, виконання внутрішніх санітарно-технічних робіт, влаштування систем опалення, облаштування індивідуального теплового пункту, будівництво газової котельні.

У цьому році на будівництво онкологічного центру заплановано направити більше 190 млн грн. Це кошти державного та обласного бюджетів.

В цілому онкологічний центр будуватимуть в 4 черги.

«Перша та друга черга – це лікувально-діагностичний корпус. Після будівництва першої та другої черги лікарі зможуть переїхати в нову будівлю. Після цього в третій черзі відбуватиметься демонтаж одного з наявних корпусів і на його місці буде додатково збудовано два крила лікувально-діагностичного корпусу та центр променевої терапії. Четверта черга передбачає реконструкцію парку, будівництво газової котельні, поліклінічного відділення та харчоблока», – розповів директор Департаменту капітального будівництва ОДА.

Як повідомляв Харків Times, 2 вересня, під час робочого візиту в Харківську область Президент Володимир Зеленський обіцяв посприяти у виділенні коштів на будівництво нового онкологічного центру в Харкові.

 «Трест Житлобуд-1» отримав 820 мільйонів гривень на будівництво онкоцентру.

У листопаді минулого року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обіцяв, що на будівництво нового комплексу «Обласного центру онкології» в Харкові з держбюджету виділять 100 млн грн.

Згідно рішення Кабміну, опублікованому на урядовому порталі 12, квітня, у 2021 році з Державного фонду регіонального розвитку на будівництво першої і другої черги комплексу «Обласний центр онкології» в Харкові виділять 76 млн 318 тис. 676 грн.