Харківгаззбут визначився з ціною нового тарифу

Ілюстративне фото

З 1 травня блакитне паливо для споживачів ТОВ «Харківгаз Збут» подорожчає на гривню. Але подальше зростання цін можна заморозити на рік.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

Згідно з ініціативою Уряду та НКРЕКП, з 1 травня всі побутові споживачі автоматично будуть переведені на річний газовий тариф. Він дозволить населенню не залежати від сезонних цінових коливань.

Тому з 1 травня всі побутові споживачі ТОВ «Харківгаз Збут» будуть автоматично переведені на тариф «Твій газ річний», який діятиме до 30 квітня 2022 року. Ціна тарифу становить 7,99 грн за кубометр.

Згідно з умовами тарифу, ціна газу протягом року зможе змінитися тільки в бік зменшення, а клієнтові не потрібно збирати документи та підписувати новий договір. При цьому споживачі, як і раніше, мають передавати показання лічильника та платити за газ щомісяця.

Також з 1 травня компанія запропонує своїм клієнтам тариф «Твій газ місячний». Ціна за його умовами у травні також становитиме 7,99 грн за кубометр.

Перевага цього тарифу: ринкова ціна й можливе здешевлення блакитного палива навесні та влітку.

Як повідомляв Харків Times, в січні 2021 року уряд прийняв рішення, яким встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Однак підкреслювалося, що така ціна діятиме «до завершення опалювального сезону або до завершення карантину».

Тиждень тому «Харківгаз Збут» анонсував нові тарифи на природний газ для побутових споживачів.