Для чоловіка, який розстріляв компанію відпочиваючих, вимагають довічний термін

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківський апеляційний суд розгляне апеляцію на вирок чоловіку, який в червні 2020 року відкрив вогонь по компанії відпочиваючих, в результаті чого одна людина загинула і одну було важко поранено.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Вирок у вигляді 15 років позбавлення волі чоловіку, що стріляв по компанії відпочиваючих, в якій були маленькі діти, 23 березня цього року виніс Ізюмський міськрайонний суд. Стрілка визнали винним в незаконному носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу; закінченому замаху на умисне вбивство, умисному вбивстві (п.1, п.7 ч. 2 ст. 115; ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 7 ч. 2 ст. 115; ч.1 ст. 263 КК України).

У прокуратурі вирішли, що 15 років позбавлення волі – занадто м’яке покарання, і подали апеляцію, домагаючись довічного позбавлення волі для стрілка.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Барвінківського району стріляв у компанію з 10 чоловік із дітьми, які відпочивала у селі Гусарівка поблизу кар’єру.

За фактом стрілянини у Харківській області, внаслідок якої один з постраждалих від отриманих поранень помер, поліція відкрила кримінальні провадження за трьома статтями Кримінального кодексу.