Чоловік пішов за грати за насильство над матір’ю

Фото: atr.ua

Чоловіка, який систематично вчиняв домашнє насильство над матір’ю, пішов за грати на три місяці.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Близнюківський районний суд Харківської області визнав винним чоловіка у вчиненні домашнього насильства стосовно своєї матері (ст. 126-1 КК України) та за крадіжку її майна, вчиненого повторно (ст. 185 ч. 2 Кримінального кодексу) та призначив йому покарання у виді трьох місяців арешту.

“Встановлено, що ніде не працюючий 44-річний чоловік, раніше неодноразово судимий за крадіжки та такий, що притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, належних висновків для себе не зробив та поведінку не змінив… Чоловік у стані алкогольного сп’яніння продовжував вчиняти домашнє насильство стосовно свої матері та принижував гідність літньої жінки, нецензурно висловлюючись на її адресу. Крім того, в січні та лютому зловмисник двічі скоював крадіжки особистого майна свої матері”, – йдеться у повідомленні.

Зловмисник визнав свою вину та розкаювався. У зв’язку з цим, між ним та потерпілою укладено угоду про примирення. Судом затверджено угоду про примирення та чоловіка засуджено за ст. 126-1, ч. 2 ст. 185 КК із застосуванням ст. 70 КК до 3 місяців арешту. Вирок суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності 26-річну місцеву жительку, яка побила свого дворічного сина.