В Ізюмі школярка потрапила в лікарню з алкогольним отруєнням

Фото: portal.lviv.ua

Ізюмський міжрайонний суд розглянув справу стосовно батьків неповнолітніх дівчат, які випили пляшку горілки на березі річки Сіверський Донець. Після алкопікніка одній з них знадобилася медична допомога.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби суду.

Під час засідання було встановлено, що горілку дівчатам, яким не виповнилося 16 років, на їх прохання купив незнайомий чоловік. Отримавши пляшку, підлітки відправилися на берег річки, де розпили алкоголь. Після вживання спиртного одній з них стало погано, і подружки викликали їй “швидку допомогу”.

Після огляду пацієнтки медики доставили її до Ізюмської міської лікарні з діагнозом “алкогольне отруєння”. У прес-службі суду не повідомили, скільки в компанії було школярок.

“Оскільки підліткам не виповнилося 16 років, і вони не можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності, протоколи були складені на їх батьків за те, що вони не приділили достатньої уваги вихованню дітей, в результаті чого ті вчинили правопорушення, відповідальність за яке передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення “, – повідомили в прес-службі.

Суд прийшов до висновку, що батьки порушили ч. 1 ст 184 ст. КУпАП (невиконання батьками або замінюють їх особами обов’язків по вихованню дітей). Санкція цієї статті передбачає або попередження, або штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень). Суд обрав найменш суворе покарання – обмежився попередженням.

Як повідомляв Харків Times, харківські медики «швидкої допомоги» госпіталізували до лікарні 12-річну дівчинку, яка отруїлися алкоголем.