У Чугуївському районі біля траси Київ-Харків-Довжанський знайшли артилерійський снаряд

Фото: kh.dsns.gov.ua

23 квітня в Харківській області піротехніки Міжрегіонального центру гуманітарного та швидкого реагування ДСНС України знешкодили п’ять боєприпасів часів Другої світової війни. Боєприпаси були знайдені біля жвавої міжміської траси і біля житлового будинку на Салтівці.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Артилерійський снаряд калібру 122мм було знайдено в Чугуївському районі, 538 км траси Київ-Харків-Довжанський, в 10 метрах від автодороги. Ще один такий же снаряд було виявлено в смт. Солоницівка, за межами вулиці Сумській шлях на на відстані 250 метрів від житлових будинків.

Артилерійський снаряд калібру 100 мм знайшли в полі біля селища Новий Коротич, ручну гранату – в Харкові на вулиці Владислава Зубенко, 29 Г. І в селі Єфремівка Первмайского району було виявлено мінометну міну калібру 82 мм.

Піротехніки ДСНС вилучили всі знайдені боєприпаси і знищили їх на спеціальному підривному майданчику. Також піротехніки провели додаткову перевірку прилеглої території., Але більше вибухонебезпечних предметів не знайшли.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові під час проведення земляних робіт в 20 метрах від зупинки, на проспекті Московському, 275 відкопали старий артилерійський снаряд калібру 105 мм.

Фото: kh.dsns.gov.ua