Тендер на ремонт доріг в Харківській області виграла фірма-фальшивка

Ілюстративне фото

Прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю робіт з ремонту автомобільної дороги вартістю більше 138 млн грн. Фірма, яка виграла тендер на ремонт цієї дороги, не має на нього ані сил, ані коштів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Шевченківська окружна прокуратура Харківської області направила до господарського суду Харківської області позов в інтересах держави в особі Західного офісу Держаудитслужби. Претензії висунуті Службі автодоріг в Харківській області та приватному підприємству, з яким вона уклала договір.

Як сказано в позовній заяві, прокуратура вимагає визнати незаконним і скасувати рішення тендерного комітету та, відповідно, недійсним — договір про закупівлю робіт вартістю понад 138 млн грн.

За даними слідства, Служба автодоріг в Харківській області провела тендер на закупівлю робіт з ремонту доріг, переможцем якого стала фірма, параметри якої не відповідають кваліфікаційним критеріям та вимогам тендерної документації замовника. Проте, саме з цією фірмою САД уклала договір про закупівлю робіт з ремонту доріг вартістю понад 138 млн грн.

Таким чином, сама процедура відкритих торгів проведена з порушенням норм Закону України «Про державні закупівлі», а саме без належного документального підтвердження приватним підприємством його спроможності постачання бетонної суміші в потрібній щомісячній кількості, наявності матеріально-технічної бази та технологій.

Тобто і договір, укладений між САД в Харківській області та приватним підприємством на підставі згаданих торгів, суперечить чинному законодавству.

Зазначені порушення вимог законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.

Зараз відкрито провадження у справах.

Як повідомляв Харків Times, суд визнав незаконним і скасував тендер і договір на ремонт автомобільної дороги «Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград» на суму 204 млн гривень.

При ремонті дороги Зміїв – Таранівка були вкрадені 8 мільйонів з 11.

СБУ не дала вкрасти мільярд на ремонті дороги в Харківській області.