Поліцейські прикрили наркопритон на вулиці Клочківській

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові 29-річний чоловік влаштував наркопритон у своїй квартирі по вулиці Клочківській. Повідомлення про постійне вживання наркотиків за вказаною адресою надійшло в @StopDangerBot.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За даними слідства, 29-річний харків’янин сам вживав наркотики і надавав свою квартиру для цих цілей іншим залежним людям. Крім цього чоловік співпрацював з Інтернет-крамницею, яка розповсюджувала наркотики через потові відправлення і закладки. Зловмисник замовляв наркотики і продавав їх своїм знайомим. Орієнтовний обіг коштів від реалізації наркотиків становить майже 40 000 гривень в місяць.

22 квітня під час обшуку в його квартирі поліцейські виявили чотири скляні банки об’ємом близько 0,5 літрів, в яких знаходилася речовина рослинного походження сіро-зеленого кольору. Також працівники поліції вилучили два полімерних пакета з аналогічною речовиною загальною масою близько 200 грамів, речовину невстановленого походження коричневого кольору, електронні ваги, пристрої для вживання наркотиків з темно-коричневим нальотом, мобільний телефон.

Харків’янин пояснив, що в його квартирі знайшли і вилучили канабіс, який він купив через Інтернет.

Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження.

Проводиться розслідування за ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Вирішується питання про затримання зловмисника в порядку статті 208 КПК. Перевіряється його причетність до розповсюдження наркотиків в Харкові. Також слідство встановлює канал надходження наркотиків, споживачів і інших учасників злочинної діяльності.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни можуть анонімно повідомляти про поширення наркотиків.

В Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення.