До Харкова прибули чотири кисневі бочки для COVID-лікарень

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 23 квітня, в Харківську обласну дитячу інфекційну клінічну лікарню доставили три 5-кубові і одну 3-кубову кисневі бочки. Їх мають розподілити між опорними лікарнями COVID-19, котрі відчувають відповідний дефіцит.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Як розповів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк, кисневі бочки ємністю 5 кубів будуть встановлені в двох «залізничних» лікарнях і в Обласному госпіталі ветеранів війни.

«Ми сьогодні дві бочки плануємо передати до залізничних лікарень. В одній лікарні тривають активні роботи щодо розгортання кисневої траси. По іншій залізничній лікарні ми відпрацювали питання з керівництвом «Укрзалізниці» — є фінансування, є підрядна організація, вона вже також розпочинає роботи», — сказав Михайло Черняк.

Чиновник зазначив, що після обладнання кисневих трас кількість ліжок з потоковим киснем в кожній з лікарень збільшиться на 100 штук.

3-кубову кисневу бочку обласна влада пообіцяла встановити у Вовчанській центральній районній лікарні.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 23 квітня виявили 130 273 випадків коронавирусної хвороби COVID-19, 1 137 – за минулу добу.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

У Харкові від COVID-19 померла третя породілля за місяць.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і введені обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

20 квітня в Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 відкрили ще одне ковідне відділення. 30 додаткових місць розгорнули в щойно відремонтованому травматологічному дитячому відділенні.