У Харкові затримали банду “чорних ріелторів”, які вбивали людей стареньких та привласнювали їх квартири (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові затримали банду “чорних ріелторів”, які незаконно привласнювали квартири харків’ян, а потім вбивали власників нерухомості. Одній зі своїх жертв вони спочатку робили ін’єкції невідомою речовиною а потім задушили дротом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Загиблій жінці належала квартира на проспекті Гагаріна в Харкові. Готуючи житло до продажу зловмисники вирішили перевезти самотню господиню до іншої оселі. Однак потерпіла підняла шум і привернула до себе увагу сусідів. Але бандити все одно вивезли жінку з її квартири і поселили в приватному будинку, розташованому в селищі Козача Лопань. Тут почали її “накачувати” невідомим препаратом, а потім задушили.

У квітні 2020 року на підставі підробленої довіреності було укладено договір купівлі-продажу квартири, що належала загиблій. Договір уклали між організатором банди і одним з її учасників. Після чого цю квартиру продали третій особі.

За такою ж схемою бандити привласнили квартиру на вулиці Плитковій, що належала 56-річному харків’янину. Цього чоловіка вони отруїли.

Всього в складі банди було вісім учасників. Організував її на початку 2019 року 36-річний харків’янин разом зі своєю 47-річною знайомою.

Бандити знаходили в Харкові і області людей, яким складно за себе постояти: літніх, одиноких, залежних від алкоголю або наркотиків. Свої жертви вони позбавляли волі, після чого на підставі підроблених документів привласнювали їхнє житло, після чого вбивали власників нерухомості.

У прес-службі Нацполіціі повідомили деякі розкриті епізоди злочинної діяльності фігурантів:

  • особа померла, а після її смерті оформлявся договір продажу житла;
  • тіло іншої особи, яку спільники тривалий час споювали, було знайдено поблизу водойми;
  • ще одного чоловіка обманом вивезли з квартири до будинку у селі, де утримували і підливали до спиртного речовини, які мали спровокувати зупинку серця. На теперішній час, після ексгумації тіла, проводиться судово-медична експертиза для встановлення причини смерті;
  • квартиру харків’янки продали за фальшивими документами, жінку проти волі тримали на території домоволодіння, де в подальшому її побили, задушили та закопали на присадибній ділянці.

Така ж доля чекала ще двох людей, майно яких фігуранти вже встигли переоформити, а самих полонених тримали в приватному будинку.

Правоохоронці встановили, що банді «чорних ріелторів» сприяв співробітник одного з відділів харківської поліції.

21 квітня цього року в порядку ст. 208 КПК України затримано двох організаторів банди і чотири її учасника. Шести затриманим і двом їх спільникам повідомили про підозру за фактами створення і участі в злочинній організації, умисного вбивства, шахрайства, вчиненого злочинною організацією, підробка документів (ч. Ч. 1, 2 ст. 255, п. П. 3, 4 , 6, 9, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 28 п. п. 3, 4, 6, 9, 12, 13 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 190 КК України).

Проведено майже 40 обшуків. Під час санкціонованих заходів вилучено зброю, готівкові кошти, велику кількість документів, мобільні телефони і автомобілі. А головне – виявлені і врятовані люди, яких зловмисники насильно утримували. Встановлюються їх дані, місця проживання та обставини, при яких вони опинилися в неволі.

Найближчим часом суд обере бандитам запобіжний захід. Також буде дано остаточну правову кваліфікацію діям причетного 35-річного співробітникаі поліції. У разі доведення провини затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.