У Харківській області затримали двох бойовиків “ДНР”, які прийшли з Росії (відео)

Прикордонники Харківського загону затримали в пункті пропуску “Гоптівка” чоловіка і жінку, які проходили службу в збройних формуваннях так званої “ДНР”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ДПСУ.

Чоловік і жінка, які декілька років служили терористам, більше не хотіли жити на тимчасово окупованій території Донецької області і мали намір через РФ потрапити до України.

Чоловік 1990 року народження проходив службу в складі так званої “1-ої Слов’янської бригади” в період з 2014 по грудень 2020 року. Зокрема, служив у взводі забезпечення танкового батальйону. Також три роки служив в ЗРВ (зенітно-ракетні війська).

“Керівництво там російське. Є і наше керівництво і російське. Радники їх там називають. Радники, туристи – як їх там тільки не називають. Все основне керівництво – це Росія”, – розповів затриманий.

За його словами, основна проблема керівних кадрів – зловживання алкоголем.

“Вони там бухають все. Вони там алкоголь перемогти не можуть. Це у них завжди там проблеми – алкоголь”, – розповів чоловік.

Також він повідомив, що йому платили зарплату 15 тисяч російських рублів.

Разом з ним затримали уродженку Донецька 1976 року народження, яка з вересня 2014 по листопад 2019 року працювала в охоронній фірмі так званої “ДНР”, вела бухгалтерський облік. Затримана розповіла, що повернутися в Україну вирішила через переслідування колишнього чоловіка і його спільників.

“Законів там ніяких не дотримується. Мене захистити тп держава, так звана держава, не хоче, тому я вирішила повернутися”, – розповіла жінка.

Оперативну інформацію про можливий перетин кордону з Росії в Україну особами, які брали участь в діяльності незаконних збройних формувань на тимчасово окупованій території Донецької області, прикордонники отримали в березні цього року.

Після того, як інформація підтвердилася і учасники незаконних збройних формувань були затримані, прикордонники направили в СБУ повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального злочину відповідальність за яке передбачена ст. 258-3 КК «Створення терористичної групи чи терористичної організації». Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Харків Times, на «Гоптівці» затримали кур’єра з 750 тис грн для терористів «ДНР».