У Харківській області лісничий преміював свого начальника на півмільйона гривень

Колишній головний лісничий ДП «Гутянське лісове господарство» протягом року необгрунтовано виписував премії директору цього підприємства. Таким чином він забрав у держави 550 тисяч грн. Правоохоронці підозрюють ініціативного лісничого у зловживанні службовим становищем і розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в період з 2018 по 2019 рр. фігурант, займаючи посаду головного лісничого і заступника директора ДП «Гутянське лісове господарство», щомісяця виписував премії своєму безпосередньому начальнику. При цьому обов’язкову у таких випадках процедуру узгодження  премій з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства він ігнорував.

В якості премій директор лісгоспу в результаті отримав близько 460 тис. грн. Ще 100 тис. грн були нараховані на цю суму як єдиний внесок загальнообов’язкового державного соціального страхування. Таким чином, загальний збиток державі склав понад 550 тис. гривень.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури колишньому головному лісничому повідомлено про підозру за фактом розтрати майна у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, заступник директора Красноградського лісгоспу купив старий «Урал» за 900 тисяч державних гривень.