Справу про розтрату майна Південної залізниці передано до суду

Фото: wikipedia.org/ Sergeev Pavel

Службовець Південної залізниці, який спробував продати на сторону запчастини від локомотивів на загальну суму 100 тис. грн, постане перед судом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слобідська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт щодо службовця одного з підрозділів регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця» за фактом закінченого замаху на розтрату майна посадовою особою шляхом зловживання службовим становищем, а також підкупу свідка з метою примусу до давання завідомо неправдивих показань (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 191, ст. 386 КК).

За даними слідства, співробітник Південної залізниці намагався збути третій особі запчастини для гальмівної системи локомотивів, що належать АТ «Українська залізниця», загальною вартістю близько 100 тис. грн, однак був спійманий на цьому занятті правоохоронцями.

Щоб уникнути відповідальності, зазначений службовець намагався підкупити свідка — одного зі своїх підлеглих, — щоб той змінив свої свідчення.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, на початку грудня співробітнику одного з підрозділів Південної залізниці повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і розтраті майна.