Підрядника підозрюють у привласненні 200 тисяч гривень Харківського авіаційного інституту

Фото: misto.vn.ua

Менеджмент Студентського містечка Національного аерокосмічного університету ім. М.Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» та директора приватної фірми підозрюють в змові, в результаті державі було завдано збитків на 200 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, посадові особи Студентського містечка ХАІ і директор ТОВ домовилися про закупівлю лакофарбової продукції за завищеними цінами. Для реалізації цього плану необхідно було, щоб в тендері, який проводився в 2017 році, здобула перемогу “своя людина”.

У прокуратурі повідомили, що посадові особи Студентського містечка створили всі необхідні умови, щоб забезпечити перемогу потрібній їм фірмі. Після чого з цією фірмою було укладено два договори на закупівлю лакофарбової продукції за свідомо завищеними цінами.

“Після процедури поставки товару і переказу коштів на рахунок ТОВ, директор фірми незаконно розпорядився надлишкової оплатою за товар в сумі більше 200 000 гривень отриманої в результаті реалізації зазначеної злочинної схеми”, – розповіли в прокуратурі.

Слідчі повідомили директору вказаного ТОВ про підозру за фактом незаконного заволодіння чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Про долю другої сторони злочинної змови в прокуратурі не повідомили.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура вимагає визнати недійсним договір про закупівлю робіт з реконструкції сільського клубу на суму понад 17 млн ​​гривень. Тендер на реконструкцію клубу в Васищеве виграла фірма, яка не має ні відповідної матеріальної бази, ні працівників потрібної кваліфікації.