Махінації на 5 млн грн на ремонті будинків в Харкові – двом учасникам повідомили про підозру (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові проводиться розслідування про присвоєння 5 мільйонів гривень на ремонті житлових будинків. Під підозрою опинилися начальник одного з відділів комунального спеціалізованого підприємства «Інженерні мережі» та директор приватної фірми.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

За даними слідства, роботи з капітального та поточного ремонту повинно було виконати КСП “Інженерні мережі”. Протягом 2020 року Харківська міськрада уклала з цим підприємством ряд відповідних договорів.

“У подальшому зазначене комунальне підприємство уклало договори субпідряду з товариством з обмеженою відповідальністю на загальну суму майже 58 млн грн. Директор ТОВ склав акти виконаних робіт, завищивши їхній обсяг, та передав їх до спеціалізованого комунального підприємства. Начальник відділу КСП «Інженерні мережі», у свою чергу, достовірно знаючи, що вказаний обсяг робіт не відповідає дійсності, та засвідчив підписом документ”, – розповіли в прокуратурі.

На підставі зазначених актів на рахунок ТОВ-субпідрядника було надлишково перераховано майже 5 млн грн і міському бюджету завдано збитків на зазначену суму.

21 квітня правоохоронці провели обшуки та вилучили документи. Також начальнику одного з відділів КСП «Інженерні мережі» та директору приватної фірми було повідомлено про підозру за фактом привласнення чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України)

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в рамках розслідування кримінальної виробництва про махінації на ремонті будинків на суму 2, 6 мільйона гривень слідчі повідомили про підозру одному з керівників приватного підприємства, який діяв у змові з колишнім директором КП «Харківжитлобуд».