У Харкові спростили та збільшили матдопомогу від депутатів

Фото: www.city.kharkov.ua

Розмір допомоги за зверненнями до депутатів Харківської міської ради збільшено з одного до п’яти тисяч гривень. А до річниці Чорнобильської катастрофи місто пообіцяло одноразову допомогу сім’ям жертв трагедії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 21 квітня, на сесії Харківської міської ради.

Як повідомили в Департаменті соціальної політики, раніше депутат міг розпоряджатися тільки однією тисячею гривень, яку ділив між громадянами, що зверталися до нього, а тепер в його розпорядженні буде цілих 5 000 грн.

Також місто спростило механізм отримання цієї допомоги. Якщо раніше заявник мав подати довідки про доходи всіх членів сім’ї, то тепер — тільки про власні. У Департаменті соціальної політики уточнили, що документ про доходи непрацездатні громадяни, крім військових на пенсії, можуть отримати в Пенсійному фонді України.

Крім того, рішенням сесії передбачено надання одноразової адресної грошової допомоги до 35-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС дружинам або чоловікам тих, чия смерть пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Як повідомляв Харків Times, в кожному районі Харкова планують створити Центри сім’ї, які надаватимуть комплексну підтримку багатодітним сім’ям.