У Харкові попався на хабарі організатор схеми розкрадання дизпалива на Укрзалізниці

Фото: ssu.gov.ua

У Харкові співробітники Служби безпеки України затримали організатора схеми розкрадання дизельного палива на Укрзалізниці, який намагався підкупити керівника ревізійної комісії.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби СБУ.

За даними спецслужби, схема розкрадання палива діяла в більшості структурних підрозділів товариства протягом тривалого часу. За висновком фахівців галузі, збитки від цього механізму можуть досягати десятків мільйонів гривень.

Задокументовано, що функціонування корупційного механізму не припинялося навіть в умовах критично низьких залишків дизпалива на залізниці.

Зокрема, в ході проведення перевірок співробітники СБ України спільно з представниками офісу безпеки АТ «Укрзалізниця» виявили значні порушення в одному зі структурних підрозділів регіональної філії «Південна залізниця». Правоохоронці отримали докази причетності керівництва цього підрозділу до розкрадання палива. Щоб приховати виявлені факти, зловмисники запропонували хабар представнику Офісу з безпеки АТ «Укрзалізниця» – керівнику ревізійної комісії.

В Офісі Генпркурора додали, що організатор злочинної схеми займає посаду керівника одного з локомотивних депо регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця». Він пообіцяв керівнику ревізійної комісії Офісу безпеки $2500 за невідображення у відповідному акті ревізії порушень, що завдали збитків державній компанії.

“Кошти він передав через інших осіб швидкісним поїздом Інтерсіті сполученням «Харків-Київ». Того ж дня у ході контролю за вчиненням злочину на залізничному вокзалі ст. Київ-Пасажирський зафіксовано факт передачі грошових коштів з одночасним затриманням організатора у м. Харкові у порядку ст. 208 КПК України.”, – розповіли в Офісі Генпрокурора.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК, вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, СБУ попередила в Харківській області державні збитки під час тендерних закупівель Укрзалізниці.