Прокуратура просить вісім років для харківського «мінера»

Фото: khar.gp.gov.ua

43-річний харків’янин, який більше місяця тероризував поліцію та суди, сам постане перед судом. Слідство довело його причетність як мінімум до дев’яти неправдивих мінувань різних державних установ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Сьогодні, 21 квітня, Київська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Харкова за ч. 1, ч. 2 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення та пошкодження об’єктів власності, вчинене повторно).

Досудове розслідування встановило, що 43-річний мешканець Харкова зробив 9 хибних повідомлень про замінування «з метою дезорганізації роботи державних організацій».

Уявну вибухівку він неодноразово закладав у сервісний центр МВС на вул. Шевченка, 62, регіональний сервісний центр МВС на вул. Шевченка, 26, Харківський апеляційний суд (площа Героїв небесної сотні, 36) і Господарський суд Харківської області (площа Свободи, 5).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, 22 січня, о 14:00 до поліції Харкова по спецлінії «102» повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях на вулиці Шевченка.

27 січня в поліцію Харкова повідомили про закладення вибухівки в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

2 лютого поліцейські Харкова шукали вибухівку в чотирьох адміністративних будівлях по вулиці Шевченка, серед яких сервісний центр МВС.

16 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

17 лютого в Харкові через інформацію про замінування зупинив роботу сервісний центр МВС, розташований на вулиці Шевченка.

1 березня співробітники Служби безпеки України і Нацполіціі затримали в Харкові 43-річного місцевого жителя, якого підозрювали в скоєнні всіх цих фейковий мінувань.