Харківська міськрада вирішила придбати на умовах лізингу 150 автобусів

Фото: www.city.kharkov.ua

Харківська міська рада надала згоду КП “Салтівське трамвайне депо” на придбання 150 автобусів на умовах фінансового лізингу.

Відповідне рішення депутати прийняли на сесії 21 квітня, повідомив кореспондент Харків Times. За нього проголосували 63 депутата, проти -1, утрималися – 3.

У рішенні зазначається, що обмежені фінансові можливості комунальних підприємств міського пасажирського транспорту не дозволяють здійснювати придбання рухомого складу шляхом прямої закупівлі.

Строк лізингу – не більше 60 місяців з дати, визначеної договором. Вартість предмета лізингу – не більше 430 млн гривень. Авансовий платіж – не більше 20 відсотків від вартості предмета лізингу з ПДВ.

Лізингові платежі передбачається вносити щомісячно протягом п’яти років – у 2021-2026 рр.

Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євгеній Водовозов повідомив журналістам, що попередньо передбачається отримання кредитних коштів від одного з державних банків зі ставкою 10,2% річних.

Передбачається придбати низькопольні автобуси довжиною 8 м та 6 м. 80% від них працюватимуть на міських маршрутах, які покинуті приватними перевізниками.