Оперативника СБУ судитимуть за отримання $5000 хабара

Фото: dbr.gov.ua

ДБР завершило досудове розслідування відносно старшого оперуповноваженого Управління Служби безпеки України в Харківській області, який вимагав і отримав $5000 хабара.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби ГБР.

За даними слідства, оперативник вимагав зазначену суму у харків’янки, у якої викрали авто. Натомість він обіцяв сприяння в отриманні персональних даних підозрюваних в угоні. Також обіцяв допомогти повернути жінці автомобіль.

Оперуповноваженому повідомили про про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди для себе вчинення дій з використанням наданої йому службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України). Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Слідчі передали обвинувальний акт стосовно оперуповноваженого на розгляд суду. Якщо вина працівника СБУ буде підтверджена судом, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові СБУшник взяв в заручники екс-керівника російської компанії і вимагав 40 тисяч євро і 1,6 млн грн.