ХОДА нагадала, що вакцинація другий дозою Covishield проводиться через 12 тижнів після першої

Фото: pravda.com.ua

Щеплення другою дозою вакцини Covishield/AstraZeneca проводитиметься через 12 тижнів після першої. Про час і місце вакцинації прищеплюваним повинні повідомити за номером, який вони залишили під час першого щеплення.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації.

«За результатами досліджень, опублікованих у медичному журналі The Lancet у березні цього року, ефективність вакцини AstraZeneca після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше, зростала до 81,3%», – нагадують у ХОДА.

Також громадянам рекомендують дізнаватися більше про вакцинацію від COVID-19 на відповідному сайті та за телефоном 0 800 60 20 19.

Як повідомили Харків Times у Харківському обласному лабораторному центрі МОЗ, всього з початку вакцинації по сьогоднішній день, 20 квітня, у Харківській області зробили щеплення першою дозою 16 216 осіб. За останню добу щеплення отримали 425 осіб. І це – в області, що налічує 2,6 млн мешканців.

Згідно з опитуванням, проведеним у другій половині березня соціологічною групою «Рейтинг», більше половини українців сумнівається у користі вакцинації. Так, 51% опитаних не хоче вакцинуватися через недовіру до завезеної вакцині, 47% – через страх побічних ефектів, а 21% – через недовіру до влади. Середня оцінка процесу вакцинації в Україні за п’ятибальною системою складає всього 2,3 бали. Чверть опитаних вважає цей процес «жахливим», третина «поганим», ще третина – «середнім» і лише 10% оцінюють його позитивно.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області станом на 8:00 20 квітня виявили 126 865 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 804 – за минулу добу.