Частина Київського району залишилася без гарячої води

Фото: city.kharkov.ua

На котельні заводу «Хартрон» виконують комплекс капітальних ремонтних робіт, тому в частині Київського району м.Харкова тимчасово немає гарячої води.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради з посиланням на гендиректора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка.

За його словами, буде виконано капітальний ремонт двох котлів, замінено два мережевих насоси, а завдяки співпраці зі Світовим банкам запущена у роботу когенераційна установка.

«Будуть встановлені мережеві насоси з автоматичним регулюванням при перепадах температур. По-перше, це величезна економія електроенергії, а по-друге, за рахунок плавного регулювання ми кардинально зменшуємо кількість аварійних ситуацій», – зазначив Василь Скопенко.

За його словами, також в рамках комплексу робіт буде замінено ділянку магістралі по вул. Чкалова і ще на двох вулицях – труби гарячого водопостачання. Василь Скопенко зазначив, що оскільки робота котельні припинена, в частині будинків тимчасово немає гарячої води. При цьому він підкреслив, що, наприклад, виконати роботи на вул. Чкалова в опалювальний сезон було неможливо, оскільки жителі залишилися б без тепла на два-три тижні.

Гендиректор підприємства попросив харків’ян із розумінням поставитися до ситуації, тому що тільки комплексне виконання такого обсягу робіт дозволить підвищити якість послуг.

«Ми плануємо зробити за один раз усе, що на цій ділянці не робилося протягом багатьох десятиліть. Не так, щоб відключити котельню, потім зайнятися магістральними мережами. Ми відразу все відключаємо, і на всіх ділянках будуть проводитися роботи. У планах – завершити роботи до початку опалювального сезону, але як тільки котельня буде відремонтована і запущена, постараємося максимально швидко дати гарячу воду», – повідомив Василь Скопенко.

Всього, за його словами, до нового опалювального сезону в Харкові планується замінити близько 96 км тепломереж. Ремонтні роботи ведуться і в вихідні дні, щоб не створювати незручності городянам.

«Ремонтна кампанія вже почалася. У роботі – 36 об’єктів. Намагаємося виконати роботи максимально швидко», – підкреслив Василь Скопенко.

Як повідомляв Харків Times, з 15 квітня в Харкові почнуть відключати гарячу воду.