У Рогані виявлені незаконні «скотомогильники»

Фото: Центр поводження з тваринами/Facebook

На території Роганської ОТГ, неподалік від звалища виявленні два незаконних «скотомогильника», куди невідомі викинули кістки домашніх тварин.

Про це Харків Times повідомили у комунальному підприємстві «Центр поводження з тваринами».

Згідно із повідомленням, спочатку вирішили, що це – останки собак, але, коли співробітники центру та волонтери прибули на місце, з’ясувалося, що на землі валяються мішки, кістки й черепи приблизно 200 кіз та овець. Мертвий собака там також був, але на щастя, лише один та померлий нещодавно.

Тепер у цій ситуації розбиратиметься голова Роганської селищної об’єднаної територіальної громади. Принаймні, в «Центрі поводження з тваринами» стверджують, що він їм це обіцяв.

Фото: Центр поводження з тваринами/Facebook

Як повідомляв Харків Times, приймальник комунального підприємства у Нововодолазькому районі, який відповідав за розміщення твердих побутових відходів, «допустив забруднення земель за межами сміттєзвалища». Чоловік давав розпорядження водіям сміттєвозів, щоб ті розвантажувалися за межами полігону, що створювало небезпеку для навколишнього середовища. У січні 2020 року справу щодо 51-річного підозрюваного було передано до суду.