У Лозовій ревнивця засудили на 13 років, хоча він запевняв, що тільки захищався

Иллюстративное фото: fenix.net.ru

За жорстоке вбивство через ревнощі Лозівський міськрайонний суд засудив чоловіка до 13 років позбавлення волі. Ревнивець довго виношував план помсти і в кінці кінців розправився з новим чоловіком колишньої коханої за допомогою кухонного ножа, а потім ще й забрав його речі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході слідства було встановлено, що обвинувачений розлучився з коханою жінкою, проте не в змозі змиритися з розривом почав переслідувати колишню дружину, вимагаючи відновлення подружнього життя. При цьому він погрожував коханій в разі відмови вбити того, хто поруч з нею буде, та покінчити життя самогубством.

Але кохана була непохитна і навіть з часом вийшла заміж. Не за нього, зрозуміло. Дізнавшись про це, знехтуваний коханець став готувати план розправи.

Власне, план виявився нехитрим: взяв кухонний ніж і змінний одяг, з’явився до оселі подружжя, влаштував сварку з бійкою, в потрібний момент дістав ніж — і результат поєдинку було вирішено наперед. Він наносив удари ножем в груди, шию і голову, поки противник не перестав подавати ознаки життя. Всього експерти нарахували не менше 42 ножових поранень.

Реалізувавши таким чином першу частину давньої погрози, з другою відставлений закоханий якось не поспішав. Навпаки, зрозумівши, що дружину не повернути, він вирішив отримати з цього заходу хоч якусь вигоду і витягнув з кишені вбитого телефон, а з його будинку — телевізор (не дуже дорогі, загальний матеріальний збиток слідство оцінило в 10 тис. грн).

Того ж дня злочинця затримали.

Під час слідства обвинувачений свою провину не визнавав, заперечував наявність умислу та стверджував, що діяв виключно в цілях самооборони.

Однак, вивчивши та проаналізувавши зібрані під час судового слідства докази, суд першої інстанції погодився з доводами слідства і визнав провину підсудного цілком доведеною.

Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав чоловіка винним у навмисному вбивстві та крадіжці (ч.1 ст. 115, ч.1 ст. 185 КК) і призначив покарання у вигляді 13 років позбавлення волі.

В даний момент вирок суду не набрав чинності, оскільки не сплинув термін його апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, до 11 років в’язниці засудили чоловіка, який з ревнощів убив свого знайомого цеглою.