Організатору підпільної нарколабораторії в Харкові загрожує до 12 років позбавлення волі

25-річний полтавець, який організував підпільну нарколабораторію в одному з приватних будинків Київського району Харкова, постане перед судом. Чоловікові загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, полтавчанин налагодив виробництво особливо небезпечної психотропної речовини PVP з метою збуту.

Під час обшуку в будинку слідчі вилучили майже 7 кг готової психотропної речовини «PVP», 280 г психотропної речовини «амфетамін», спеціальне обладнання, прекурсори – майже 5 л соляної кислоти, 22 л ацетону. Крім цього правоохоронці виявили три сигнальних пістолети, перероблених в вогнепальну зброю.

Судити полтавчанина будуть за незаконне виготовлення і зберігання психотропної речовини з метою збуту в особливо великих розмірах, незаконне придбання і зберігання обладнання, призначеного для виготовлення психотропних речовин, придбання і зберігання прекурсорів, організацію місць для незаконного виготовлення психотропних речовин і незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї. Обвинувальний акт, складений за (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 313, ч. 2 ст. 317, ч. 1 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України, слідчі передали на розгляд суду.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області правоохоронці протягом чотирьох днів ліквідували сім підпільних нарколабораторій, вилучили близько 200 кілограмів наркотиків і психотропів і понад 3 тонн прекурсорів для їх виготовлення.