Харківгаззбут запускає нові тарифи

Фото: vn.20minut.ua

З 1 травня поточного року ТОВ «Харківгаз Збут» анонсувало нові тарифи на природний газ для побутових споживачів. Ціни на блакитне паливо в межах нових тарифів будуть оприлюднені 25 квітня.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі підприємства.

Згідно з ініціативою Уряду та НКРЕКП, з 1 травня всі побутові споживачі автоматично будуть переведені на річний газовий тариф. Він дозволить населенню не залежати від сезонних цінових коливань.

Тому з 1 травня всі побутові споживачі ТОВ «Харківгаз Збут» будуть автоматично переведені на тариф «Твій газ річний». Згідно з умовами тарифу, ціна газу протягом року зможе змінитися тільки в бік зменшення, а клієнтові не потрібно збирати документи та підписувати новий договір. При цьому споживачі, як і раніше, мають передавати показання лічильника та платити за газ щомісяця.

Тоді ж, 1 травня «Харківгаз Збут» вводить ще один новий тарифний план «Твій газ — рівний платіж». Він дозволить розподілити фінансове навантаження на сімейний бюджет рівномірно на 12 частин. Річний обсяг споживання клієнта множиться на ціну, зафіксовану на рік. Споживач щомісячно сплачує 1/12 частину отриманої суми, незалежно від обсягу споживання. Але передачу показань лічильників це не скасовує. В кінці терміну дії тарифу постачальник звіряє показання та проводить перерахунок. Якщо клієнт використовує менше запланованого обсягу газу, зекономлена сума повернеться на його рахунок або може бути використана для майбутніх оплат. Якщо більше — доведеться доплатити.

У компанії відзначають, що ціна газу в межах тарифу «Рівний платіж» буде нижчою, ніж у тарифі «Твій газ річний». До того ж, тариф передбачає знижку на газ для тих, хто перейде на нього до 1 серпня 2021 року. Діятиме він протягом 12 місяців з моменту підписання клієнтом нової Заяви-приєднання. Зафіксувати свою згоду на зміну умов можна буде через особистий кабінет, вебсайт постачальника, колл-центр, мобільний додаток або у відділеннях компанії чи центрах обслуговування споживачів.

Крім того, трохи пізніше в компанії обіцяють оприлюднити умови тарифу «Твій газ місячний». Ціна в його межах буде змінюватися, її публікуватимуть на сайті постачальника щомісяця за п’ять днів до початку періоду поставки. Перевага цього тарифу: ринкова ціна й можливе здешевлення блакитного палива навесні та влітку.

Також в компанії анонсували тариф «Твій газ на зиму». Він стане продовженням традиційної акції «Твоя енергонезалежність» і дозволить споживачам створити власний газовий запас на опалювальний період. За даними Харківгаззбутт, під час останнього опалювального сезону ця акція дозволила споживачам заощадити більше 9 млн гривень.

Як повідомляв Харків Times, в січні 2021 року уряд прийняв рішення, яким встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Однак підкреслювалося, що така ціна діятиме «до завершення опалювального сезону або до завершення карантину».