Депутати Харківської облради таки виділили театрам ще 23,5 млн гривень

Иллюстрация Л. Владимирского к повести А. Толстого "Буратино"

Постійна комісія Харківської обласної ради з питань молодіжної політики, спорту, туризму й трішечки культури все-таки знайшла час зібратися й серед інших питань вирішила питання виділення 23,5 млн гривень з обласного бюджету «на фінансову підтримку театрів».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

Заступник директора Департаменту культури та туризму Харківської обласної державної адміністрації Олександр Костін довів до відома депутатів, що виділених на останній сесії облради 54 млн гривень «до кінця травня не вистачить». Судячи із затримок зарплат у державних театрах області та невиплати належних надбавок і компенсацій, цих грошей не вистачило вже у березні.

Глава комісії Віталій Гагарін авторитетно наголосив, що «співробітники театрально-концертних установ мають отримувати зарплатні нарахування своєчасно» і члени комісії підтримали-таки проект перерозподілу бюджетних коштів.

На сайті облради нічого не сказано про причини неявки членів комісії на попереднє засідання у режимі онлайн, присвячене тому ж питанню, та й профільна комісія пойменована «постійною комісією з питань молодіжної політики, спорту і туризму». Культура? Ні, не чули.

Скриншот с сайта Харьковского облсовета

Як повідомляв Харків Times, члени комісії Харківської обласної ради з питань молодіжної політики, культури, спорту і туризму не змогли 16 квітня зібратися в достатній кількості для вирішення питання про перерозподіл видатків і витрат з обласного бюджету. Якби депутати спроміглися зібратися й вирішити питання, це дало б можливість виділити необхідну суму на виплату заробітної плати працівникам восьми театрально-концертних установ Харківської області без проведення позачергової сесії Харківської обласної ради.

У березні актори та працівники харківських театрів зверталися до міністра культури й інформаційної політики Олександра Ткаченка з проханням забезпечити фінансування театрів і гарантувати збереження робочих місць.

22 березня працівники харківських театрів і співчуваючі їм харків’яни вийшли на мітинг на підтримку державних театрів, які й так постраждали у зв’язку із карантинними обмеженнями, а на останній сесії облради позбулися левової частки фінансування.