У Богодухові спіймали телефонного шахрая

У Богодухові правоохоронці повідомили 22-річному місцевому мешканцю про підозру в повторному скоєнні шахрайства групою осіб за попередньою змовою (ч. 2 ст. 190 КК). Кмітливий молодик виманював гроші в довірливих земляків за горезвісною схемою «ваш син у поліції».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Наразі встановлено два таких епізоди. У першому випадку підозрюваний виманив у місцевого мешканця майже 6,5 тис. доларів, у другому – 28 тис. гривень.

На даний час за рішенням суду підозрюваний знаходиться під цілодобовим домашнім арештом. Розслідування триває, поліція встановлює інших учасників злочинної схеми й перевіряє причетність затриманого до аналогічних злочинів на території району.

Молодик може відбутися штрафом або виправними роботами, але може й провести за ґратами найближчі три роки.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці березня Харківський апеляційний суд посилив покарання харків’янину, який за допомогою поширеної схеми «ваш син потрапив до поліції» виманив у пенсіонерки 20 тисяч гривень і тисячу доларів. Спочатку суд засудив його до двох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки, проте по апеляції прокуратури суд призначив більш суворе покарання й засудив шахрая до трьох років за ґратами без жодних відстрочок.