Підпалювачку трави в Харківській області оштрафували на 3 000 гривень

Фото: Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області

Жителька райцентру Борова в Харківській області заплатить штраф в сумі 3 060 грн за те, що випалюючи кущі малини на своєму городі, спровокувала велику пожежу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Боровського райуправління ДСНС.

Навести порядок за допомогою вогню на своєму городі жінка вирішила 6 квітня. Коли полум’я з кущів малини перекинулося на суху траву, жінка намагалася самостійно загасити пожежу. Але не змогла – під сильними поривами вітру вогонь стрімко поширювався.

Їй довелося звернутися за допомогою до пожежних. Рятувальники оперативно ліквідували загорання. Після чого склали адмінпротокол та постанову про адміністративне правопорушення, за результатами розгляду якого на підпалювчаку накладено штраф в сумі 3060 гривень.

За два тижні квітня рятувальники Рятувальники Борівського району ліквідували пожежі на відкритих територіях в селах Вище Солоне і Пескі- Радьківські, де горіла суха трава та очерет. Загоряння ліквідували на площі 4 га та 5 га відповідно.

Як повідомляв Харків Times, в Змієві дві школярки 11 і 12 років, бавлячись з вогнем, підпалили траву на лузі, це стало причиною пожежі на 1,5 гектарах, загасити яку вдалося лише через дві доби.

Рятувальники, яким протягом 12 квітня довелося 79 разів виїжджати на гасіння очерету, сухостою та сміття, склали адмінпротоколи на двох винуватців пожеж, що трапилися на місці злочину.

Фото: Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області